1–12 termék, összesen 14 db

Listázás 9 24 36

Sipma Os 7510 Klara Bálacsomagoló

A gép masszív váza hajlított és hegesztett profilvasakból áll, minek köszönhetően az egész szerkezet stabil és magas terhelhetőséggel rendelkezik. A SIPMA bálacsomagolóiban található univerzális fóliaadagolók 0,5 és 0,75 m szélességű fólia alkalmazását teszik lehetővé. A 0,75 m széles fólia esetében egy bála becsomagolásához csak 16 fordulatra van szükség, ami jelentősen meggyorsítja a csomagolási időt. Az adagoló a csomagolás során megfeszíti a fóliát, ezáltal biztosítva a bála feszes és alapos csomagolását. A fóliaadagolóban található recézett alumínium görgők biztosítják a fólia előzetes kifeszítését és megfelelő tapadását a csomagolás során. A bálaszámláló jelzi a fordulatok aktuális számát és tájékoztat a bálacsomagolás folyamatának befejezéséről. A betárolt bála csomagolási módjának alapja az, hogy az egymást követő fóliacsíkok 50%-os fedéssel helyezkednek el, biztosítva ezáltal a zöldtakarmány megfelelő tárolását és hatékony erjedését.

Sipma OS 7520/7521 Mira Bálacsomagolók

Az „oldalra-hátra” technológiai rendszer lehetővé teszi a bálázási iránnyal párhuzamos vagy merőleges irányú munkavégzést (a szántón keresztirányban), gyors és hatékony bálarakodást és csomagolást biztosít menet közben a következő báláig. Univerzális fóliadagoló 0,5 és 0,75m széles fóliák alkalmazását támogatja. A fóliaadagolóban található recézett alumíniumgörgők biztosítják a fólia előzetes kifeszítését, zárását és megfelelő tapadását a csomagolás során. A bálaállító rendszer lehetővé teszi a bála talpra állítását vagy legördítését a talajra, továbbá megóvja a fóliát az esetleges sérülésektől az ürítés során. A hidraulikus fóliafogó-vágó automatikusan működésbe lép minden bálabecsomagolást követően. Lényegesen felgyorsítja a körbetekerés folyamatát és növeli a kapacitását. A széles gumiabroncsok lehetővé teszik a vizenyős és tőzeges talajon történő munkavégzést is. Az automatikus hidraulikus táprendszer (opcionális)
 • elválasztja a bálacsomagoló hidraulikarendszerét az erőgép hidraulikarendszerétől,
 • biztosítja a bálacsomagoló hidraulikablokkjának folyamatos és optimális olajszükségletét
 • tartja a rendszerben lévő olaj tisztasági szintjét.

Sipma OS 7530 MAJA Bálacsomagoló

Az „előre-hátra” technológiai rendszer lehetővé teszi a bálázási iránnyal megegyező irányú munkavégzést (a szántó hosszában), gyors és hatékony bálarakodást és csomagolást biztosít menet közben a következő báláig, valamint lehetővé teszi a bálacsomagoló összekapcsolását a bálázóval, minek köszönhetően egy munkafolyamaton belül elvégezhető a bála elkészítése és becsomagolása. Az univerzális fóliaadagoló (SIPMA OS 7530 MAJJA ÉS SIPMA OS 7531 MAJA) 0,5 és 0,75 m szélességű fólia adagolására alkalmas. A fóliaadagolóban található recézett alumínium görgők biztosítják a fólia előzetes kifeszítését és megfelelő tapadását a csomagolás során. A bálaállító rendszer lehetővé teszi a bála lapjára állítását vagy legördítését a talajra, továbbá megóvja a fóliát az esetleges sérülésektől az ürítés során. A bálaszámláló jelzi a fordulatok aktuális számát és tájékoztat a bálacsomagolás folyamatának befejezéséről. A széles gumiabroncsok lehetővé teszik a munkavégzést vizenyős és tőzeges talajon is. A hidraulikus fóliafogó és fóliavágó minden egyes fordulatot követően automatikusan működésbe lép a bála csomagolása során. Alkalmazásának köszönhetően a csomagolási folyamat jelentős mértékben felgyorsul, hatékonysága pedig nő. Üzemi és szállítási helyzetbe állítható vonórúd hatékonyabbá teszi a betakarítást. Megkönnyíti a gép átállítását és földutakon, közutakon történő szállítását. A bálaállító rendszerrel felszerelt önrakodós SIPMA OS 7530 MAJA bálacsomagoló a MAJA szériába tartozó bálacsomagolók gazdaságos, mechanikus vezérlésű, botkormányos vagy elosztókaros változata. A bálaszámláló jelzi a fordulatok aktuális számát és tájékoztat a bálacsomagolás folyamatának befejezéséről. Az elosztókar segítségével a bálakötöző az erőgép kabinjából.

Sipma OS 7531 Maja Bálacsomagoló

Az „előre-hátra” technológiai rendszer lehetővé teszi a bálázási iránnyal megegyező irányú munkavégzést (a szántó hosszában), gyors és hatékony bálarakodást és csomagolást biztosít menet közben a következő báláig, valamint lehetővé teszi a bálacsomagoló összekapcsolását a bálázóval, minek köszönhetően egy munkafolyamaton belül elvégezhető a bála elkészítése és becsomagolása. Az univerzális fóliaadagoló (SIPMA OS 7530 MAJA ÉS SIPMA OS 7531 MAJA) 0,5 és 0,75 m szélességű fólia adagolására alkalmas. A fóliaadagolóban található recézett alumínium görgők biztosítják a fólia előzetes kifeszítését és megfelelő tapadását a csomagolás során. A bálaállító rendszer lehetővé teszi a bála lapjára állítását vagy legördítését a talajra, továbbá megóvja a fóliát az esetleges sérülésektől az ürítés során. A bálaszámláló jelzi a fordulatok aktuális számát és tájékoztat a bálacsomagolás folyamatának befejezéséről. A széles gumiabroncsok lehetővé teszik a munkavégzést vizenyős és tőzeges talajon is.

Sipma OS 7650 GAJA Bálacsomagoló

A bálaállító rendszerrel felszerelt SIPMA OS 7650 GAJA egy erőgéphez csatlakoztatható, teljes mértékben automatizált, önrakodó gép. A teljes folyamat automatizmusát fejlett, a munkaparaméterek előre beprogramozhatóságát nyújtó vezérlőrendszer biztosítja. A bálacsomagolót fejlett hidraulikarendszer különbözteti meg társaitól, amit hidraulikusan állítható vonórúddal bővítettek. Fölénye a csomagolási folyamat gazdaságosságában is megmutatkozik – 1000 bálán 12 óra munkaidő megtakarítás érhető el, és mintegy 110 literrel kevesebb üzemanyagot fogyaszt 1000 bálára számítva. A MAJA szériába tartozó bálacsomagolók kétségkívüli előnyein túl a GAJA felépítése erősebb, így akár 1200 kg-os bálákat is kezelni tud és az újgenerációs elektronikus vezérlő egységének kijelzőjén a munkafolyamatok grafikus szimulációja is látható. A fejlett hidraulikus blokknak köszönhetően kisebb az áramlási ellenállás a hidraulikarendszerben, továbbá szélesebb körű vezérlési lehetőségeket biztosít azzal, hogy a bálacsomagoló valamennyi munkaeleme esetében elérhető azok működési sebességének beállítása.

Sipma OZ 7500 Tekla Bálacsomagoló

A gép masszív váza hajlított és hegesztett profilvasakból áll, minek köszönhetően az egész szerkezet stabil és magas terhelhetőséggel rendelkezik. A SIPMA bálacsomagolóiban található univerzális fóliaadagolók 0,5 és 0,75 m szélességű fólia alkalmazását teszik lehetővé. A 0,75 m széles fólia esetében egy bála becsomagolásához csak 16 fordulatra van szükség, ami jelentősen meggyorsítja a csomagolási időt. Az adagoló a csomagolás során megfeszíti a fóliát, ezáltal biztosítva a bála feszes és alapos csomagolását. A fóliaadagolóban található recézett alumínium görgők biztosítják a fólia előzetes kifeszítését és megfelelő tapadását a csomagolás során. A bálaszámláló jelzi a fordulatok aktuális számát és tájékoztat a bálacsomagolás folyamatának befejezéséről. A betárolt bála csomagolási módjának alapja az, hogy az egymást követő fóliacsíkok 50%-os fedéssel helyezkednek el, biztosítva ezáltal a zöldtakarmány megfelelő tárolását és hatékony erjedését. A SIPMA OZ 7500 TEKLA helyhez kötött bálacsomagolók kis és közepes gazdaságok számára készült. A gépeket 3-pontos felfüggesztéssel lehet erőgépekhez csatlakoztatni.

Sipma PK 4000/4010 Kostka Kockabálázók

A SIPMA PK 4000 KOSTKA és a SIPMA PK 4010 KOSTKA kockabálázók kiváló megoldást jelentenek a szalma begyűjtésénél, de eredményesen alkalmazhatók a széna betakarítása során is. Az optimális szerkezet, a kiváló működési paraméterek, a magasfokú tartósság és az üzembiztonság az oka annak, hogy ezeket a kockabálázókat, folyamatos tökéletesítéssel, már több mint 30 éve gyártja a SIPMA. A mai napig közel 100 000 darab kockabálázó lelt gazdára. A tömörítő kamra szerkezete lehetővé teszi a tömörítés mértékének beállítását (kb. 180 kg/m3-ig), a kockák hosszának beállítását 0,3 métertől 1,3 méterig, valamint a kidobott kockák több síkban történő elhelyezését. Az ellensúlyozott forgattyú-dugattyús rendszer növeli a gépkezelő kényelmét és csökkenti az erőgép számára káros rázkódásokat. A rendfelszedő hidraulikus emelése növeli a munkavégzés komfortszintjét és biztonságát. A két kötöző egység gyorsan és alaposan végzi el a bálázó által elkészített bálák kötözését. Az alkalmazott biztonsági elemeknek köszönhetően biztosított a gép hosszútávú és biztonságos üzemeltetése. A lendkerék szabadonfutó súrlódó tengelykapcsolója (900 Nm) szolgálja a hajtótengely védelmét. A lendkerék mögött egy kiegészítő automata tengelykapcsoló található az egész gép védelme érdekében (hat tányérrugó). A tűk és kötöző szerkezetek biztosítására nyírócsavarok szolgálnak. Ezen kívül, a göngyölítő és felszedő is túlterhelés elleni tengelykapcsolóval vannak felszerelve. Az elektromos rendszernek köszönhetően a munkagép külön költség nélkül alkalmas a közúti közlekedésre. A bálatovábbító (kiegészítő felszereltség) biztosítja a bálák továbbítását közvetlenül a bálázó mögött haladó pótkocsira, ami jelentősen csökkenti a betakarítás munkaigényét és növeli eredményességét. A továbbító szerkezet alkalmazása tovább növeli a tömörítés mértékét. Külön rendelésre lehetőség van drótcsomózóval (kiegészítő felszereltség) felszerelt gép megvásárlására. A drótcsomózóval felszerelt kockabálázókon található dróttartó lehetővé teszi a drót folyamatos adagolását a kötözőbe. Az elektronikus számláló (kiegészítő felszereltség) segítségével ellenőrizhető az elkészített bálák száma.

Sipma PS 1210 Classic Fixkamrás Körbálázó

A SIPMA PS 1210 CLASSIC bálázó egy könnyen kezelhető,  hosszútávon problémamentesen működő gép. A hidraulikusan zárható láncos tömörítőkamrának köszönhetően a szénából, szalmából és szenázs bálára szánt zöldtakarmányból készült bálák optimális súllyal rendelkeznek. Az opciós kiegészítő felszereltségek széles választéka lehetővé teszi a gép saját igényeknek megfelelő kialakítását. A csatolószerkezet (kiegészítő felszereltség) lehetővé teszi a bálázó és a SIPMA OS 7531 MAJA illetve a SIPMA OS 7650 GAJA csomagológépek csatlakoztatását, minek köszönhetően egy munkafolyamaton belül készíthető fóliába csomagolt bála, ami időt és pénzt takarít meg. A bálázó rétegelt anyagból készült védőburkolatai óvják a gép mozgó alkatrészeit, ugyanakkor dinamikus és modern megjelenést kölcsönöznek számára. Az elektronikus vezérlés ellenőrzi a gép megfelelő működését és nyomon követi a rendfelszedés és bálakötözés folyamatát. Az elektronikus vezérlőegység funkciói:
 • a felszedés aktuális szakaszának vizuális megjelenítése,
 • a bálaképzés ellenőrzése,
 • az érzékelők és az elektromágneses tengelykapcsoló diagnosztizálása,
 • a bálák és az üzemidő számlálása.

Sipma PS 1211/1221 Farma Plus Fixkamrás Körbálázó

A SIPMA PS 1221 FARMA PLUS bálázó gazdagabb felszereltségű gép. Elsősorban kiváló minőségű szenázst elérni kívánó gazdák figyelmébe ajánljuk, de hasonlóan jó eredményeket lehet elérni velük a szalma és széna betakarításánál is. A tömörítőkamra mechanikus zárszerkezete egy nagyobb tömörség elérésére nyújt lehetőséget, ami pozitívan befolyásolja a hatékonyságot, és javítja a tömörített takarmány minőségét. A bálázó rétegelt anyagból készült védőelemei óvják a gép mozgó alkatrészeit, ugyanakkor dinamikus és modern megjelenést kölcsönöznek számára A tömörítőkamra innovatív, láncos-hengeres felépítése növeli a bálatömörség mértékét, javítva a szenázs minőségét és a munka hatékonyságát. Elektronikus vezérlés figyeli a gép megfelelő működését, az anyagfelszedés és a bálakötözés folyamatát. Az elektronikus vezérlőegység funkciói:
 • a felszedés aktuális szakaszának vizuális megjelenítése,
 • a bálaképzés ellenőrzése,
 • az érzékelők és az elektromágneses tengelykapcsoló diagnosztizálása,
 • a bálák és az üzemidő számlálása.
Automatikus lánckenés csökkenti a karbantartásra szánt időt és növeli a hajtóelemek élettartamát. A csatolószerkezet (kiegészítő felszereltség) lehetővé teszi a bálázó és a SIPMA OS 7531 MAJA illetve a SIPMA OS 7650 GAJA csomagológép csatlakoztatását, minek köszönhetően egy munkafolyamaton belül készíthető fóliába csomagolt bála, ami időt és pénzt takarít meg.

Sipma PS 1223 Faster Fixkamrás Körbálázó

A FASTER fixkamrás bálázók a körbálázók egy továbbfejlesztett, hatékony és gyors szériája. A fülkéből szabályozható kötözési folyamatoknak, valamint a rendfelszedő és terményleszorító egységek szerkezetében bevezetett innovatív megoldásoknak köszönhetően nagyobb munkasebesség és lényegesen nagyobb betakarítási hatékonyság érhető el. A SIPMA PS 1223 FASTER bálázó tömörítőkamrájában alkalmazott 1,2 x 1,2 m méretű láncos-hengeres szerkezettel nagyobb tömörség érhető el, ami kedvezőbb a silókészítés szempontjából, ugyanakkor megelőzi a bála megakadását a kamrában százaz vagy síkos termény betakarítása során. A bálázó rétegelt anyagból készült védőelemei óvják a gép mozgó alkatrészeit, ugyanakkor dinamikus és modern megjelenést kölcsönöznek számára. A csapágyak kiközpontosított csapágykenő pontjainak köszönhetően csökken a karbantartásra szánt idő, növekszik a csapágyak élettartama, jobb a betakarítás hatékonysága és komfortosabb a bálázó kezelése/karbantartása. A központi láncolajozás csökkenti a karbantartásra szánt idő és növeli a hajtóelemek élettartama. A hálós kötöző megelőzi a bálák kibomlását, jelentősen lerövidíti a kötözési időt és növeli a hatékonyságot.

Sipma PS 1235 Pionier Fixkamrás Körbálázó

A SIPMA PS 1235 PIONIER fixkamrás bálázógép rendeltetése szenázsra szánt zöldtakarmány betakarítása, de tökéletesen alkalmas szalma és széna bálázására is. Az 1,2 x 1,25 m-es hengeres tömörítőkamrát 17 db nagyszilárdságú bordázott henger alkotja, amelynek biztosítják a nagyfokú tömörítést és a bála forgását a kamrában függetlenül a körülményektől. A leginkább terhelt hengerekre szerelt kétsoros hordógörgős csapágyak biztosítják a hengerek tartósságát és megbízható működését. A 11 késsel felszerelt rotációs adagoló-aprító egység biztosítja az anyag gyors és hatékony továbbítását a bálakamrába. A 90 mm-es vágási hossznak köszönhetően az anyag ideális a megfelelő tömörségű zöldtakarmány-bála kialakításához. A felszedett anyag aprításával a bálák mintegy 20%-kal nehezebbek az aprítás nélküli anyagból készült báláknál, ami kedvezően befolyásolja a szállítási hatékonyságot is. A kések egyenkénti túlterhelés elleni védelme megóvja a szecskázót a kődarabok vagy más idegen testek rongáló hatásától és kedvezően hat a gép élettartamára. Az ejtőpadlós rendszer segítségével a szecskázó rotorja gyorsan és kényelmesen kikapcsolható. A kezelő a vezetőfülkéből tudja a bálázó rotorját a bekerült akadályoktól megtisztítani. A 2 m széles rendfelszedő garantálja a széles rend megfelelő felszedését, még az éles kanyarokban is, az oldalsó felhordócsigák pedig a szecskázó egység egyenletes anyagellátását. A rendfelszedő leszorító hengere/görgője egyenletesebbé teszi a terménybeadagolást és elvégzi az előtömörítést. A rendfelszedő támasztókerekeinek szerelés nélküli szabályozásával a munkamagasság gyorsan és könnyen igazítható a változó terepviszonyokhoz és a rendsűrűséghez. A „kacsacsőr” típusú hálós kötöző közvetlenül a tömörítőkamrába juttatja a hálót garantálva a bála megfelelő kötözését. A hálótekercs behelyezéséhez és cseréjéhez nem kell felmászni a gépre, az könnyen elvégezhető földön állva. A kötöző rendszerbe max. 1,3 m széles és 4500 m hosszú hálótekercs helyezhető. A hálórétegek számát a kezelő a vezérlőpulton állítja be. A gép valamennyi munkaelemét kiszolgáló elektromos vezérlésű hidraulikarendszer garantálja folyamatos és optimális működést. A hidraulikarendszerben folyamatosan keringő olaj lehetővé teszi a gép funkcióinak automatikus elindítását anélkül, hogy a kezelő beavatkozna. Az elektronikus vezérlés vezérli és ellenőrzi a felszedés, kötözés és bálakiadás folyamatát és figyeli a gépegységek megfelelő működését is.

Sipma PS 1315 Huzar Fixkamrás Körbálázó

A SIPMA PS 1315 HUZAR fixkamrás bálázógép rendeltetése szalma-, szénabálázás és szenázsra szánt zöldtakarmány bebálázása. Elektronikus vezérlés vezérli és ellenőrzi a felszedés, kötözés és bálakiadás folyamatát és figyeli a gépegységek megfelelő működését is Az elektronikus vezérlőegység funkciói:
 • az automatikus bálakötözési ciklus elindítása és végrehajtása
 • a hálórétegek számának meghatározása
 • a tömörítőkamra egyenletes kitöltésének ellenőrzése
 • a tömörítés és kamrakitöltés mértékének meghatározása és ellenőrzése
 • az aktuális művelet vizuális megjelenítése,
 • az érzékelők állapotának ellenőrzése és kijelzése
 • az elkészült bálák számának, az üzemidőnek, a kapacitásnak és a rendelkezésre álló hálómennyiség számlálása/kijelzése.
A láncos tömörítőkamra mechanikus zárja garantálja, hogy a szalma-, szénabála és a szenázs/szilázs tömege optimális legyen, ugyanakkor minden körülmények között biztosítja a bála kamrán belüli szabad forgását.